MENIU

Ucraina respinge acuzaţiile Rusiei privind sancţiunile împotriva unor oficiali din Transnistria

<p>Rusia şi-a intensificat exerciţiile militare &icirc;n Transnistria</p>

Administraţia prooccidentală de la Kiev a respins acuzaţiile Moscovei, potrivit cărora Ucraina s-ar fi raliat sancţiunilor europene, impuse liderilor Transnistriei, relatează RIA Novosti, citată de Mediafax.

"Considerăm că aceste acuzaţii sunt o nouă tentativă de discreditare a Ucrainei, în calitatea de mediator în procesul de soluţionare a crizei transnistrene. Poziţia Ucrainei se axează în exclusivitate pe respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova, din care Transnistria este parte integrantă", subliniază Administraţia de la Kiev.

Moscova anunţa, luni, că decizia Administraţiei de la Kiev de a se ralia sancţiunilor europene impuse liderilor Transnistriei reprezintă un "act de intimidare".

"Măsurile luate de Uniunea Europeană se înscriu cu greu în logica reluării negocierilor pe tema conflictului transnistrean. Este inexplicabil de ce o ţară care este garant al procesului de soluţionare a crizei transnistrene - Ucraina - a optat să împărtăşească politica generală a UE de a crea condiţiile pentru exercitarea de presiuni asupra Transnistriei, presiuni care au căpătat putere după ce R.Moldova a semnat Acordul de asociere. Din punctul nostru de vedere, această decizie nu poate fi catalogată decât ca fiind un act de intimidare", preciza ministerul rus de Externe.

 

Mai multe pe Mediafax.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina acuzaţii Transnistria sancţiuni oficiali