MENIU

Ucraina a primit primele tancuri occidentale și alte vehicule blindate

Tancuri Challenger în Macedonia (arhivă - Profimedia)

Ucraina a primit primele tancuri de luptă principale, împreună cu alte vehicule blindate donate de fabricație occidentală, a anunțat luni ministrul Apărării al țării, Oleksii Reznikov.

"Azi, am avut onoarea să testez cea mai nouă adăugire la unitățile noastre blindate împreună cu comandantul Forțelor Aeropurtate, generalul-maior Maksym „Mike” Myrhorodskyi și parașutiștii noștri”, a spus Reznikov într-o postare pe Facebook.

 

El a precizat că au primit Challengers (tancuri de luptă principale) din Regatul Unit, Strykers (vehicule de luptă de infanterie) și Cougars (vehicule de mobilitate de infanterie din familia protejată împotriva minelor de ambuscadă) din Statele Unite și Marders (vehicule de luptă de infanterie) de la Germania.

 

„Cu un an în urmă, nimeni nu și-ar fi putut imagina că sprijinul partenerilor noștri va fi atât de puternic. Că întreaga lume civilizată va reporni și, în cele din urmă, va rezista agresorului sângeros, țara teroristă a Rusiei”, a spus el. „Anul acesta, totul s-a schimbat. Ucraina a schimbat lumea. Reziliența poporului ucrainean și priceperea armatei noastre i-au convins pe toată lumea că Ucraina va câștiga,” a mai spus Reznikov, care a precizat că „noul echipament va ține o companie bună cu „frații” săi pe câmpul de luptă”.

Mai multe articole despre:
tancuri ucraina rusia germania leopold