MENIU

Trump face pace cu liderii republicani care îl critică. Pe cine susţine pentru un nou mandat

Atac fără precedent al lui Donald Trump la adresa NATO

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a anunțat într-un final vineri că susține realegerea președintelui Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, dar și a senatorului de Arizona, John McCain, și a senatoarei de New Hampshire, Kelly Ayotte, notează agențiile internaționale de presă.

Potrivit EFE, vorbind chiar în Wisconsin, statul lui Ryan, Trump și-a arătat sprijinul pentru Ryan și McCain și și-a exprimat dorința de "a munci împreună pentru schimbarea reală" și "pentru misiunea comună de a face America mare din nou".

Ryan înfruntă primarele republicane pentru un nou mandat de Wisconsin marțea următoare, iar McCain, în Arizona, pe 30 august.

Străduindu-se să pună capăt tensiunilor între el și mai mulți înalți responsabili ai partidului, Trump, care a declanșat o vie controversă declarând în urmă cu câteva zile că nu este încă gata să-l susțină pe Ryan, și-a exprimat acum susținerea pentru acesta, notează AFP.

"Avem nevoie de unitate. Trebuie să câștigăm aceste alegeri", a declarat Donald Trump în cadrul unui miting la Green Bay, în Wisconsin. El a subliniat că unitatea republicanilor este singura modalitate de a o învinge pe candidata democrată Hillary Clinton la alegerile prezidențiale din 8 noiembrie.

"În misiunea noastră comună pentru a reda Americii grandoarea, îl susțin și sprijin pe președintele nostru al Camerei, Paul Ryan", a spus Trump, aclamat de mulțime.

"Este un om bun. Noi putem avea dezacorduri pe câteva subiecte, dar asupra esențialului suntem de acord", a arătat magnatul.