MENIU

Transnistria cere ajutor economic Rusiei și Ucrainei

<p>Transnistria cere ajutor economic Rusiei și Ucrainei</p>

Transnistria cere ajutor economic Rusiei și Ucrainei, în contextul crizei economice cu care se confruntă republica separatistă, din estul Republicii Moldova. Totodată, Tiraspolul a trimis o cerere părților participante, la discuțiile cu privire la situația din Transnistria, componente ale formatului "5+2" (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina, precum și observatorii americani și europeni), solicitând "măsuri urgente pentru deblocarea activității economice străine" din această regiune, informează Itar Tass, citat de Ziare.com.

Guvernul transnistrean a anunțat, vineri, că a ordonat Ministerului de Externe să trimită cereri Rusiei și Ucrainei, pentru a-i furniza ajutor financiar, în contextul actualei crize economice. Se cere, astfel, ajutor pentru grupurile sociale vulnerabile, cu origini atât rusești, cât și ucrainene.

În contextul situației economice grele, prin care trece regiunea, Guvernul de la Tiraspol a institutit o comisie care să evalueze fondurile, ce ar putea fi obținute. Comisia, condusă de prim-vicepremierul Maia Parnas, este compusă din mai mulți membri ai Guvernului și ai Parlamentului, precum și din reprezentanți ai sindicatelor, organizațiilor publice și tribunalelor.

Fondurile ar urma să fie cheltuite pe alimente și medicamente pentru populație, precum și pe întreținerea autovehiculelor ambulanței și poliției.

Mai multe pe Ziare.com.