MENIU

Thailandezii și-au înmormântat regele

Sute de mii de thailandezi s-au strâns în centrul Bangkokului pentru a-şi lua adio de la precedentul rege. Ceremoniile de astăzi, ce includ incinerarea propriu zisă, reprezintă punctul culminant al funeraliilor de cinci zile. 

Procesiunea a început cu transportul unei urne funerare simbolice, cu o lectică opulentă, de la Palat la Crematoriu. Lectica aleasă a fost folosită în procesiunile funerare regale încă din secolul al 18-lea.

Cu o greutate de aproximativ 14 tone, aceasta a fost cărată de peste 200 de soldaţi, într-o armonie perfectă, în sunetul tobelor şi flautelor. Multe dintre clădirile de pe traseu au fost împodobite cu crăiţe galbene - floarea simbol a regelui.

Aproximativ 250.000 de thailandezi, îmbrăcaţi în negru, au asistat la ceremonie. Mulţi aveau ochii în lacrimi la trecerea lecticii şi ţineau la piept portrete ale fostului rege. Lor li se alătură membri ai familiilor regale şi demnitari din peste 40 de ţări. 


Startul evenimentului a fost dat cu o ceremonie budistă de omagiere a monarhului, în sala tronului din Palatul Regal. Ritualul budist a reunit 119 călugări, care s-au rugat pentru fostul monarh. Actualul rege, însoţit de fiicele sale, au aprins lumânări şi s-au rugat lângă sicriul fostului suveran. 

Mai multe articole despre:
Thailanda înmormântare rege