MENIU

Svetlana Tihanovskaia cere alegeri libere și echitabile în Belarus

belarus

Svetlana Tihanovskaia, lidera Opoziției de la Minsk, aflată acum în Lituania, consideră că în țara sa natală se desfășoară o revoluție pașnică, conform RRA.

Într-un mesaj adresat membrilor Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European, Svetlana Tihanovskaia spune că mişcarea inedită de protest contra preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care intră în a treia săptămână, este o revoluţie paşnică. În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzile din capitala Minsk şi alte oraşe din Belarus, pentru a protesta faţă de controversata alegere a preşedintelui Lukaşenko.

Tihanovskaia afirmă că cei care participă la această acţiune sunt majoritari, iar acţiunea nu este geopolitică, ci democratică. Ea a respins atât calificativele de revoluţie pro-rusă sau antirusă, cât şi cele de revoluţie pro sau antieuropeană; şi, asta, în contextul în care preşedintele Lukaşenko încearcă să prezinte protestele drept un complot occidental care vizează sfera de influenţă rusă. 

Svetlana Tihanovskaia: "Țara mea este în criză. Revendicările noastre sunt simple: alegeri libere şi echitabile."

În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzile din capitala Minsk şi alte oraşe din Belarus, pentru a protesta faţă de controversata alegere a preşedintelui Lukaşenko.

Mai multe articole despre:
Belarus