MENIU

SUA, alertă de călătorie în întreaga lume în urma creșterii amenințărilor teroriste

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o alertă de călătorie în întreaga lume, avertizând cetățenii americani asupra "creșterii amenințărilor teroriste", informează Agerpres.    

"Informațiile actuale sugerează că ISIS, Al Qaida, Boko Haram și alte grupuri teroriste continuă să planifice atacuri teroriste în mai multe regiuni", a declarat Departamentul de Stat într-o avertizare postată pe site-ul său, citând de asemenea recentele atentate comise în acest an "în Franța, Nigeria, Danemarca, Turcia și Mali".

Un oficial al Departamentului de Stat a notat că în trecut au fost emise alerte de călătorie în întreaga lume și că această ultimă alertă actualizează în mod eficient avertismentele anterioare.

"Autoritățile cred că există permanent probabilitatea comiterii unor atacuri teroriste pe măsură ce membri ai SI/Daesh se întorc din Siria și Irak", avertizează diplomația americană, făcând referire la combatanții străini care s-au întors în țările lor de origine după ce au luptat în rândurile organizației jihadiste.

Mai multe articole despre:
terorişti SUA Al Qaida ISIS