MENIU

Soţia adolescentă a unuia dintre atacatorii kamikaze de la Paris: Îl invidiez. Mi-ar fi plăcut să...

Soţia lui Samy Amimour, unul dintre cei trei atacatori kamikaze de la sala de concerte pariziană Bataclan, era mândră de participarea soţului ei la atentatele din 13 noiembrie şi regretă faptul că nu a putut să se sinucidă împreună cu el.

În mai multe mailuri trimise din Siria, Kahina, în vârstă de 18 ani, scria că a fost la curent "de la bun început" cu planurile soţului ei şi îl încurajase să meargă în Franţa "pentru a teroriza populaţia franceză, care are atâta sânge pe mâini", scrie luni cotidianul Le Parisien, preluat de EFE.

"Nimic nu va mai fi că înainte. Îl invidiez atât de mult pe soţul meu, mi-ar fi plăcut să fiu cu el şi să mă arunc în aer", scria tânăra într-un mail datat 18 noiembrie, la cinci zile după atacurile comise în mai multe locuri din Paris - Stade de France, sala de concerte Bataclan şi cafenele şi restaurante din capitală franceză - în care şi-au pierdut viaţă 130 de oameni şi peste 300 au fost răniţi.

Tânăra făcea apologia violenţei şi dădea asigurări că, atâta vreme cât islamul şi musulmanii vor continuă să fie insultaţi, "întreagă lume" va fi o posibilă ţintă, "nu numai poliţiştii sau evreii".

Kahina l-a cunoscut pe Amimour, în vârstă de 28 de ani, în 2013 şi a plecat cu el în Siria. În mailurile trimise, tânăra susţinea că se trăieşte foarte bine în Siria şi critică atacurile coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste teroriste Statul Islamic, pe care le consideră "un război în toată regulă împotriva islamului, nu împotriva terorismului".

"În Franţa şi în alte părţi ale lumii trăiţi bine, iar aici lumea moare. E nedrept. În scurt timp, cu voia lui Allah, Franţa şi întreagă coaliţie vor află ce înseamnă un război în propria casă. Voi ne omorâţi, va omorâm şi noi pe voi. Ecuaţia e simplă", spunea soţia lui Amimour, care a fost înhumat joi undeva la periferia Parisului.

Vezi mai multe pe Ziare.com.