MENIU

Sitemul sanitar din Ungaria, în prag de COLAPS. Medicii fac apel la VOLUNTARI pentru a ajuta la îngrijirea bolnavilor de COVID

Bolnav îngrijit de medic

Situație dramatică în Ungaria, acolo unde medicii din nord-vestul țării au făcut, astăzi, un apel la voluntari să li se alăture în secțiile de COVID-19 copleșite de recrudescența coronavirusului, fiind așteptat ca situația să se înrăutățească în următoarele săptămân.

Colegiul medicilor maghiari din zona Győr-Moson-Sopron a făcut un apel la voluntari pe pagina sa de Facebook, anunțând că „departamentele COVID-19 din aproape toate spitalele sunt extrem de suprasolicitate, există un deficit de asistente medicale și ele devin din ce în ce mai epuizate”, relatează HotNews.ro.

Apelul a venit în contextul în care Ungaria a raportat un număr record de 11.276 de persoane internate cu COVID-19, 1.340 din acestea fiind ventilate mecanic.

Laszlo Szijjarto, președintele Colegiului medicilor Győr-Moson-Sopron a rugat voluntarii „motivați și de încredere” să se înscrie pentru un curs de pregătire de 3-4 ore pentru a se putea alătura angajaților spitalului în activitățile de monitorizare și îngrijire a pacienților.

Apel nu este însă singular. Universitatea Semmelweis din Budapesta a recurs, la rândul ei, la o astfel de soluție, în speranța de a primi ajutor în cadrul secției de Terapie intensivă a spitalului universității.

Deși se află printre țările cu cea mai mari rată a vaccinării anti-Covid pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, numărul de noi infecții crește vertiginos în Ungaria, țara vecină fiind puternic lovită de un al treilea val al pandemiei.

Vă reamintim că autoritățile de la Budapesta au fost primele din UE care au autorizat și început să administreze vaccinul rusesc Sputnik V, dar și pe cel dezvoltat de compania de stat chineză Sinopharm. În plus de asta, Ungaria a aprobat chiar astăzi un al doilea vaccin anti-Covid chinezesc, dezvoltat de CanSino Biologics.

 

 

 

.

 

Ungaria a vaccinat puțin peste 1,589 milioane de persoane contra COVID-19 până acum.

Mai multe articole despre:
ungaria colaps sistem sanatate ungaria voluntari