MENIU

Sicriul dus la cimitir cu BICICLETA. Ultima modă în Franța, înmormântarea eco

Ultima modă în Franța o reprezintă înmormântările ecologice. Dincolo de aspectul pozitiv, legat de protejarea mediului, faptul că cererea a crescut neașteptat a transformat eco-înmormântarea într-o afacere. Criticii metodei susțin că este vorba de o falsă rezolvare a problemei de fond, pentru reducerea emisiilor de carbon fiind mult mai importante renunțarea la sicriele de lemn, la substanțele chimice cu care sunt tratate și chiar la incinerare.

Pe străzile din Paris circulă cu vehicul ciudat, o combinație între o bicicletă și un dric, care face parte din ofertele „înmormântărilor ecologice”.

 

Proprietara companiei „Le Ciel et la Terre”, specializată în astfel de funeraliile ecologice, a recunoscut limitarea serviciilor pe care le oferă, astfel că sicriele trebuie să fie "destul de ușoare”, iar distanțele ce urmează a fi parcurse să nu depășească 40 de kilometri, scrie Euronews.

 

Criticii noii mode au găsit tot soiul de argumente, unele aparent absurde, precum scenariul unui accident între bicicletă-dric și o mașină. "Legiuitorul nu va riscă să aibă de-a face cu un sicriu pe drumul public”.

 

Pe de altă parte, sunt și critici întemeiate, care atrag atenția că ar trebui alocate ale metode de reducere a poluării cu carbon in cazul înmormântărilor, precum evitarea incinerării sau degradări naturale precum humusarea - transformarea corpului în compost, acvamația - „incinerare cu apă”, sau promesiunea - congelarea la temperatură scăzută și pulverizarea cadavrului.

 

În Statele Unite, Danemarca și Elveția există deja astfel de înmormântări eco în alte țări, cum ar fi Elveția, dar rămâne limitat la înmormântările care au loc pe o rază restrânsă, în care ceremonia și înmormântarea sau incinerarea au loc în aceeași oraș, scrie  L’Express.

Mai multe articole despre:
eco dric dric bicicleta franta