MENIU

Și Departamentul de Securitate Internă al SUA se distanțează de Trump: „Au fost cele mai sigure alegeri din istoria americană”

Departamentul de securitate internă al Statelor Unite (Homeland Security), se distențează de acuzațiile președintelui Donald Trump legate de fraudarea alegerilor, despre care reprezentanții agenției guvernamentale spun că au fost „cele mai sigure din istoria SUA”. 

Departamentul de securitate internă al Statelor Unite (DHS) s-a distanțat de acuzațiile nefondate ale președintelui Donald Trump privind „furarea” alegerilor, anunțând joi că nu există dovezi de fraudă, transmite Business Insider.

„Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria americană”, a afirmat DHS într-un comunicat. 

Cele două departamente responsabile de monitorizarea infrastructurii de vot din cadrul instituției (echivalentul STS din România) au găsit că „nu există nicio dovadă că sistemul a șters sau pierdut voturi, schimbat voturi sau că ar fi fost compromis în vreun fel”.

Președintele republican Donald Trump a refuzat să admită rezultatul alegerilor și să îl recunoască pe Joe Biden drept președinte ales, fiind acuzat de răspândirea de dezinformații și manipulări privind procesul electoral.

DHS a afirmat că are „încredere maximă” în integritatea sistemului și infrastructurii electorale din SUA, îndemnând cetățenii să „privească oficialii electorali ca voci de încredere întrucât ei gestionează alegerile”.

Biden a fost recunoscut weekendul trecut drept câștigător al alegerilor din 3 noiembrie după ce a fost prognozat câștigător în statele cheie Wisconsin, Michigan și Pennsylvania.

Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele disputate cerând anularea unor voturi și renumărarea acestora, dar Biden a depășit marjele necesare pentru câștigarea alegerilor.

Este improbabil ca o renumărare în anumite state să îi acorde lui Trump suficiente voturi încât să schimbe rezultatul alegerilor.

„America, avem încredere în securitatea votului tău, și tu ar trebui [să ai] de asemenea”, a scris pe Twitter joi seara Chris Krebs, directorul Agenției de cibersecuritate și securitate a infrastructurii.

Refuzul administrației Trump de a-l recunoaște pe Biden drept președinte ales l-a lăsat pe acesta fără privilegiile necesare, precum accesul la informări zilnice, care să-l pregătească pe acesta și pe echipa sa de preluarea mandatului în luna ianuarie.

Mai multe articole despre:
homeland security trump alegeri sua