MENIU

Scenariu ca din filme SF: roboții care vor ajunge soldați pe front

Coreea de Sud își va dota armata cu o serie de arme inedite. Mai exact, va folosi roboți militari care vor fi capabili să imite animalele, şerpi, insecte și specii marine. Se pare că acești bioboți vor fi gata până în anul 2024, cel puțin așa a anunțat agenția care are sarcina de a procura armele țării – Defence Acquisition Programme Administration (DAPA) din Coreea de Sud. 

Astfel, roboții vor juca un rol crucial în operațiunile militare într-un timp relativ scurt. „Roboții biometrici vor schima jocul în viitoarele războaie și se așteaptă ca tehnologiile aferente să creeze efecte de undă mari prin industria apărării", a explicat purtătorul de cuvânt DAPA, Park Jeong-eun pentru Yonhap News Agency.

Armata Coreei de Sud va fi dotată cu roboți militari

Oamenii de știință și-au creat un obicei de a se inspira din natură atunci când vine vorba despre crearea roboților. Astfel, în loc să creeze de la zero un design original, inginerii pot analiza cum anume s-au adaptat de-a lungul timpului ființele vii la mediul lor. În acest fel, aceștia pot crea cu ajutorul materialelor moderne, roboți capabili să se adapteze lumii reale.

Planurile celor de la DAPA sunt mult mai mărețe de fapt. Pe lângă roboții inspirați de oameni și de insecte, care ar trebui să fie gata până în 2024, aceștia vor să mai creeze și așa-numiții bioboți inspirați din păsări, șerpi și de o varietate largă de creaturi marine. Iar asta nu de tot.

În plus, armata Coreei de Sud urmează să fie dotată și cu roboți zburători sau înotători pentru a îndeplini misiunile de recunoaștere. De exemplu, roboții șerpi ar putea fi folosiți pentru a se strecura în zone strâmte.

Bineînțeles, folosirea roboților în scopuri militare este un subiect foarte controversat. Astfel, părerile oamenilor sunt împărțite în două mari categorii: folosirea roboților nu este etică și folosirea acestora poate fi foarte utilă.

Sursa

Mai multe articole despre:
Coreea de Sud armata roboţi