Rusia, exerciţiu masiv de simulare a unui război nuclear! Zeci de milioane de persoane implicate
Guvernul Rusiei a lansat miercuri un exerciţiu naţional de apărare civilă, pentru a se asigura că populaţia este pregătită corespunzător în eventualitatea unui atac nuclear, chimic sau biologic din partea statelor occidentale. Exerciţiul are loc în contextul escaladării tensiunilor dintre Washington şi Moscova privind situaţia din Siria, informează The Independent. Distribuie pe Facebook
De asemenea, postul de televiziune Zveda TV, controlat de către ministerul rus al Apărării, a anunţat că: ”Schizofrenicii din America îşi ascut armele nucleare pentru Moscova”, scrie News.ro.
Aceste exerciţii militare masive pentru pregătirea populaţiei vor dura trei zile şi sunt organizate de către ministerul pentru Apărare Civilă, Urgenţe şi Eliminarea Consecinţelor Dezastrelor Naturale (EMERCOM) cu implicarea a 200.000 de angajaţi ai serviciilor de urgenţă şi cooperarea a peste 40 de milioane de civili.
”Exerciţiile va simula protecţia nucleară, chimică şi biologică a angajaţilor şi civililor în timpul unor situaţii de urgenţă. De asemenea, plănuim să evaluăm protecţia împotriva incendiilor, apărarea civilă şi protecţia umană din cadrul instituţiilor sociale şi a clădirilor publice”, se arată într-un comunicat de pe site-ul EMERCOM.
Reprezentanţii EMERCOM precizează că vor fi desfăşurate centre de monitorizare a radiaţiilor, precum şi a particulelor chimice şi biologice în zonele de urgenţă.
Între timp, relaţiile dintre Rusia şi Occident se deterioreză constant, iar în urmă cu două zile preşedintele rus a suspendat un acord ruso-american privind eliminarea rezervelor de plutoniu, care ar putea să fie folosite pentru construirea unor focoase.
EMERCOM şi-a anunţat planurile pentru construirea unor buncăre în metropola Moscova, care ar putea să adăpostească întreaga populaţie a capitalei în eventualitatea unui atac nuclear.
Rusia îşi modernizează arsenalul nuclear prin introducerea unei noi generaţii de focoase nucleare cu rază lungă de acţiune, a unor lansatoare de rachete mobile şi a unor submarine capabile să lanseze arme nucleare.
În ciuda acordurilor bilaterale privind reducerea rezervelor de arme nucleare, se pare că ruşii vor să-şi mărească capacităţile nucleare pentru a depăşi puterea de foc a rivalilor americani.