MENIU

Prima femeie TRANSGENDER din SUA care a fost condamnată la moarte va fi executată

Amber McLaughlin, prima femeie transgender din Statele Unite condamnată la moarte, va fi executată. Judecătorii din statul Missouri au respins, marți, ultima cerere de grațiere, iar femeia va fi injectată, tot marți, cu o substanță letală. Condamnarea vine după ce, în urmă cu 2 decenii, McLaughlin, pe atunci bărbat, și-a violat și apoi și-a înjunghiat mortal iubita.

Crima înfiorătoare s-a întâmplat în 2003, când Scott McLaughlin avea 20 de ani, iar condamnarea definitivă, pentru crimă de gradul I, a venit în 2006.

În spatele gratiilor, Scott a trecut printr-o serie de tratamente hormonale, după 2018, în urma cărora s-a produs tranziția de la bărbat la femei.

Avocații transgenderului au vorbit despre problemele traumatice prin care a trecut clientul său în copilărie, dar și despre cele de sănătate mintală despre care nu știe multă lume, precizând însă că identitatea sexuală a lui McLaughlin „nu este principalul obiectiv” al cererii de clemență.

De asemenea, avocatul spune că femeia transgender a rămas traumatizată în urma tratamentelor inumane la care a fost supus/ă de părinți adoptivi. Pentru că a intrat într-o depresie greu de gestionat, a încercat să se sinucidă de mai multe ori.

O ultimă solicitare către guvernatorul statului Missouri de a fost respinsă chiar în ziua în care este planificată și execuția.