MENIU

Papa Francisc a făcut o "jumătate de miracol" la Napoli VIDEO

Papa Francisc a făcut "o jumătate de miracol" la Napoli. Suveranul Pontif a sărutat vasul în care se află sângele închegat al unui sfânt, iar acesta s-a lichefiat... dar doar pe jumătate. "E un semn că sfântul Ianuarius ne iubeşte, dar nu în întregime. Trebuie să răspândim cuvântul lui Hristos în continuare", a declarat Papa.

Mii de enoriaşi s-au adunat în Catedrala din Napoli, unde Papa Francisc a oficiat o slujbă şi, conform tradiţiei, a sărutat vasul cu sângele sfântului Ianuarius, protectorul oraşului. Sfântul a fost executat în secolul al patrulea după Hristos, în urma unui ordin al Împăratului Diocleţian.

"Iată semnul că sfântul Ianuarius îl iubeşte pe Papă, care este un adevărat napolitan, ca şi noi! Sângele este deja lichid!"

Papa şi-a permis chiar să facă glume pe marginea faptului că sângele nu s-a lichefiat în întregime. Locuitorii oraşului cred că, de trei ori pe an, sunt martorii unui miracol când sângele păstrat în fiolă devine lichid cu ocazia unor sărbători sau evenimente, după rugăciuni intense.

Papa Francisc: "Se pare că sfântul ne iubeşte puţin. Trebuie să convertim mai mulţi oameni la credinţă pentru ca el să ne iubească în întregime!"

Vizita Papei Francisc la Napoli are loc în condiţii de securitate maximă, din cauza reţelelor mafiote din regiune. Suveranul Pontif a condamnat ferm crima organizată, dar păcate aparent mai mici.

Trebuie să vorbim despre "terorismul bârfei." Bârfa este un terorist ce aruncă o bombă, cauzează mari distrugeri, iar apoi fuge.

La fel de neconvenţional ca în toate vizitele sale oficiale, Papa a cerut să stea de vorbă cu deţinuţii homosexuali şi seropozitivi dintr-o închisoare din Napoli, înainte să se întoarcă la Roma. Potrivit Vaticanului, în Joia Mare, Papa Francisc va merge la principala închisoare din Roma, unde se află şi 158 de deţinuţi români, pentru a spăla picioarele a 12 dintre ei.

Mai multe articole despre:
Napoli PAPA FRANCISC miracol papa francisc