MENIU

Orașul reprezentanților Ucrainei la Eurovision, BOMBARDAT de ruși cu puțin timp înainte ca aceștia să urce pe scenă: două victime

În timp ce concursul Eurovision se desfăşura în Marea Britanie, sâmbătă seara târziu, rachete ruseşti au lovit oraşul Ternopil, din vestul Ucrainei, de unde este originar duo-ul electro-pop Tvorchi, care a reprezentat Ucraina în acest an.

Autorităţile locale au declarat pe Telegram că atacul a lovit depozite aparţinând unor magazine şi unei organizaţii religioase, rănind două persoane.

Melinda Simmons, ambasadorul Marii Britanii la Kiev, i-a lăudat pe Tvorchi pentru prestaţia lor de la Eurovision 2023.

"Punerea în scenă a fost genială. Şi emoţionantă, deoarece oraşul lor universitar de origine, Ternopil, a fost vizat de rachete ruseşti chiar în această seară", a scris ea pe Twitter.

Concursul Eurovision de anul trecut a fost câştigat de Kalush Orchestra din Ucraina, care s-a bucurat de un val uriaş de susţinere din întreaga Europă, la câteva luni după ce Rusia îşi lansase invazia şi readusese oroarea războiului pe continent. Ucraina nu a putut găzdui Eurovision anul acesta, aşa cum face de obicei câştigătorul, din cauza invaziei ruse, iar în aceste condiţii gazdă a devenit Marea Britanie, al cărui concurent se clasase anul trecut pe locul al doilea.