MENIU

Altă moarte suspectă printre criticii lui Putin: un politician rus, foarte bogat - Varianta propagandei: A „căzut” de la etaj, în India

Pavel Antov

A murit alt un politician care-l critica intens pe Vladimir Putin încă de la începutul războiului din Ucraina. Principalul scenariu prezentat de propaganda rusă este sinuciderea, în cazul magnatului rus din industria cărnii și cârnaților.

Un alt politician rus care a criticat războiul din Ucraina și-a găsit sfârșitul în timp ce era în vacanța de Crăciun. 

Este vorba de Pavel Antov, deputat și producător important în industria cărnii și de cârnați, a murit după ce ar fi căzut de la o fereastră a hotelului de lux din India unde era cazat pe timpul vacanței de Crăciun. Antov a fost de două ori pe lista Forbes a celor mai bogați oameni . Averea sa era estimată la 150 de de milioane de dolari.

Deputatul rus Pavel Antov, în vârstă de 65 de ani, care a criticat anterior războiul din Ucraina, a fost găsit mort în India, după ce „a căzut de la fereastra unui hotel de la etajul al treilea”, potrivit anunțurilor din presa indiană.

Potrivit presei indiene, mogulul rus al cărnii ar fi sărit de pe acoperișul hotelului și a fost găsit într-o baltă de sânge, în timp ce mass-media rusă a propagat scenariul sinuciderii: poliția indiană „nu exclude posibilitatea ca Pavel Antov să fi devenit deprimat din cauza morții prietenului său și să se fi sinucis”.

În urmă cu două zile de la moartea lui Antov, unul dintre prietenii cu care se afla în vacanța din India a murit în urma unui „atac de cord”. Pe 21 decembrie, un grup de patru turişti ruşi s-au cazat într-un hotel din India. A doua zi, Vladimir Bidanov, care era prieten al lui Pavel Antonov și călătoreau împreună, a fost găsit mort într-una dintre camerele hotelului. Trupul neînsuflețit al prietenului lui Bidanov a fost deja incinerat, iar ancheta cu privire la moartea sa a fost finalizată.

Cei doi erau cazați la un hotel de lux din Rayagada, Odisha. Poliția locală consideră că Antonov s-ar fi putut sinucide din cauza morții prietenului, deși aceasta este doar una dintre mai multe versiuni ale incidentului.

În iunie, Antov a criticat războiul și atacurile aeriene asupra Kievului și le-a numit „teroarea” rusă care rănește civilii ucraineni.

„Pentru a spune adevărul, este extrem de dificil să numim asta altfel decât teroare”, afirma Antov, impresionat după un bombardament rusesc. Ulterior, Antov i-a șters comentariul și și-a cerut scuze, explicând că postarea sa pe rețelele de socializare a fost „o neînțelegere nefericită” și o „eroare tehnică”, reammintește Daily Mail.

Tot atunci, politicianul rus a afirmat că „l-a susținut întotdeauna pe președinte” și că a susținut „sincer” obiectivele operațiunii militare a lui Putin.

Mai multe morți misterioase au avut loc în rândul „elitei” ruse după invazia pe scară largă în Ucraina.

În luna aprilie, membrii familiei fostului vicepreședinte al Gazprombank, Vladislav Avaevm au fost găsiți morți . Potrivit poliției, bărbatul și-a ucis rudele, după care s-a sinucis.

În iunie a murit fostul șef al lui Rosvooruzhenie Ogarev.

Alți doi manageri de top al rețelei de socializare VK, Vladimir Gabrielian și Serghei Merzliakov au fost găsiți morți la 12 ore de la dispariție. Ulterior, trupurile neînsuflețite au fost pescuite în Marea Albă, notează ziare.com.