MENIU

Moscova, „îngropată” în nămeți - „Apocalipsa de zăpadă” din ultimii 100 de ani din capitala Rusiei - VIDEO

Moscova, „îngropată” în nămeți - „Apocalipsa de zăpadă” din ultimii 100 de ani din capitala Rusiei

Ninsori abundente au căzut duminică asupra capitalei Rusiei, perturbând traficul, întârziind zborurile și lăsând trotuarele îngropate de zăpadă.

”Este o apocalipsă de zăpadă” la Moscova, relata alarmant duminică televiziunea publică rusă, în timp ce nămeţi de peste 30-40 de centimetru acoperă străzile capitalei Rusiei în cea mai abundentă ninsoare de la începutul acestui secol, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit agerpres.ro.

În multe părţi ale oraşului autobuzele au rămas blocate în zăpadă şi abia se mai poate circula atât şosele cât şi pe trotuarele ascunse sub zăpadă.

Peste 50 de zboruri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo pe aeroporturile moscovite, mai scrie AFP.

Aproape 119.000 de oameni și peste 12.500 de vehicule au fost mobilizate pentru a deszăpezi, potrivit autorităților orașului Moscova, urmând ca ninsorile să continue până seara.

Avem ”o zăpadă de februarie”, explică serviciul meteo local. Ultima dată când a fost înregistrată un nivel similar al zăpezii depuse la Moscova la mijlocul lunii decembrie a fost în 1989 și în 1993.

Șeful centrului de măsurători meteo spune că a fost depăşit recordul de 34 de centimetri de zăpadă consemnat în 1941, anul în care Germania nazistă a invadat URSS.

Mai multe articole despre:
iarna moscova vreme moscova ninsori rusia