MENIU

Moscova anunță că au fost arestate 3 persoane, implicate în „atacul terorist” al Ucrainei pe podul Crimeea - Primele acuzații oficiale

Explozie pe podul Kerci, către Peninsula Crimeea Foto: Profi Media

Moscova a anunțat că trei persoane au fost arestate în cazul exploziei de pe podul Kerci de la începutul lunii octombrie.

„Tribunalul districtual Basmanny din Moscova a decis ca Alexander Bylin, Oleg Antipov și Dmitri Tyazhelykh, acuzați de săvârșirea unei infracțiuni în temeiul articolului 205.2 din Codul penal rus (atac terorist) să fie reținuți ca măsură restrictivă. Instanța a decis ca aceștia să fie arestați preventiv până pe 8 decembrie, condiție premergătoare procesului”, au transmis autoritățile de la Moscova, potrivit TASS.

Un camion a explodat pe Podul Crimeei în dimineața zilei de 8 octombrie, provocând incendierea mai multor rezervoare de combustibil ale unui tren. Patru persoane au murit în explozie și două porțiuni din drumul spre Peninsula Crimeea s-au prăbușit.

Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat anterior că au fost identificate 12 persoane direct implicate în atacul terorist.

Și în Crimeea au fost arestați anterior 5 suspecți în „atacul terorist” asupra podului Kerci, cum a fost catalogată explozia din 8 octombrie de către autoritățile ruse.