MENIU

Mobilizarea parțială din Rusia s-a ÎNCHEIAT. CIFRELE prezentate de ministrul Șoigu președintelui Putin - Mesajul Kremlinului pentru recruți

Serghei Șoigu și Vladimir Putin - imagine de arhivă

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a anunțat, vineri, că „mobilizarea parțială” anunțată în septembrie s-a încheiat, ținta de 300.000 de rezerviști fiind atinsă.

Ministrul i-ar fi transmis lui Vladimir Putin că 82.000 de recruți mobilizați se află deja în zona de conflict, iar alți 218.000 se află în tabere de pregătire, relatează HotNews.ro.

Drept răspuns, reședintele rus a salutat „patriotismul” soldaților mobilizați. „Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au alăturat armatei ruse”, a spus Putin, mulțumindu-le rezerviștilor mobilizați pentru că își „apără” țara, casele și familiile.

Încheierea mobilizării parțiale vine la fix două săptămâni de când Putin a preconizat că s-ar atinge ținta.

Mai exact, Putin a declarat fix acum două săptămâni că nu intenționează să extindă mobilizarea „parțială” pe care a anunțat-o în septembrie pentru conflictul din Ucraina.

"Nimic altceva nu este planificat. Nu s-au primit propuneri de la Ministerul Apărării și nu văd nevoia în viitorul apropiat", a spus atunci Putin într-o conferință de presă.

Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia, măsură ce a intrat în vigoare începând cu data de 21 septembrie. Liderul rus a invocat atunci o amenințare directă la adresa țării sale, coordonată de NATO și marile puteri occidentale, în fața căreia - spunea el - Moscova va folosi toate resursele posibile, sugerând din nou apelarea la arsenalul nuclear.   

Mai multe articole despre:
soigu putin mobilizare partiala rusia