MENIU

Miniştrii de Externe reuniţi la Paris îndeamnă la "prelungirea armistiţiului" în Fâşia Gaza

Turnul Eifel

Miniştrii de Externe din SUA, Qatar, Turcia şi mai multe ţări europene au îndemnat sâmbătă, într-o reuniune, la Paris, la "prelungirea armistiţiului umanitar" între Israel şi Hamas cu "24 de ore şi posibilitatea prelungirii lui", a declarat pentru presă şeful diplomaţiei franceze, potrivit Mediafax.

"Această reuniune a fost pozitivă. Ea a permis degajarea unor orientări comune în vederea unei acţiuni internaţionale în favoarea unui armistiţiu în (Fâşia) Gaza. Noi, toţi, îndemnăm la prelungirea armistiţiului umanitar" de 12 ore "care este în vigoare cu 24 de ore şi posibilitatea prelungirii lui", a declarat Laurent Fabius la ieşirea de la reuniune.

"Cu toţii vrem să obţinem cât mai rapid posibil un armistiţiu pe termen lung. Un armistiţiu pe termen lung negociat, care să răspundă atât nevoilor legitime israeliene în termeni de securitate, cât şi nevoilor legitime palestiniene în termeni de acces la dezvoltare socio-economică", a adăugat el.

"Am convenit asupra necesităţii asocierii Autorităţii Palestiniene (AP) la aceste obiective", a subliniat Fabius, după care a proclamat "solidaritatea" tuturor cu "populaţiile civile greu afectate de lupte".