MENIU

Mișcare surpriză în Orientul Mijlociu. Prinţul moştenitor saudit, invitat în Israel

Mohammad bin Salman

Guvernul Benjamin Netanyahu i-a adresat o invitaţie pentru o vizită oficială în Israel prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman, informează site-ul cotidianului Haaretz, citat de Mediafax.

Într-un interviu acordat publicaţiei saudite Elaph, Yisrael Katz, ministrul israelian al Informaţiilor, l-a invitat pe Mohammad bin Salman, prinţul moştenitor al coroanei saudite, să efectueze o vizită oficială în Israel.

Catalogând Arabia Saudită drept lider în lumea arabă, Yisrael Katz a propus ca Riyadul să joace rol de mediator în procesul de pace israelo-palestinian.

Yisrael Katz a subliniat că Israelul vrea relansarea procesului de pace cu palestinienii.

În cursul zilei de miercuri, regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz Al Saud, a comentat decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Monarhul saudit a subliniat că palestinienii au dreptul de a stabili capitala viitorului stat în Ierusalimul de Est.

Israelul încearcă să îmbunătăţească relaţiile cu Arabia Saudită pentru a contracara principalul inamic al ambelor ţări, Iranul.

Mai multe articole despre:
Israel Arabia Saudită Mohammad Bin Salman