MENIU

Martori la masacrul din Bataclan: Unde te uitai vedeai oameni pe jos, împușcați în cap

Trei ore, atît a durat chinul spectatorilor prezenți vineri seara la un concert susținut de o trupă rock în sala Bataclan din Paris. În timpul acesta, unii dintre ei au fost executaţi, iar alţii au fost ţinuţi la podea sub ameninţarea armelor. Coşmarul s-a încheiat odată cu intervenţia trupelor speciale ale poliţiei, care au luat cu asalt sala de spectacole.

La aproximativ o oră de la începerea show-ului, patru terorişti au pătruns în clădire şi au deschis focul la întâmplare, strigând „Allah e mare”! Mărturiile sunt cutremurătoare, iar supravieţuitorii spun că rafale de mitralieră ar fi durat un sfert de oră.

”Au fost scene de groază... unde te uitai vedeai oameni pe jos, împuşcaţi în cap, oameni morţi peste tot... Trăim un coşmar, nu ştiu... Nu a fost real, nu a fost real... Nici măcar nu ştim ce ni s-a întâmplat... Am în minte acum numai sunetul armelor şi imaginile masacrului...”, a povestit o supraviețuitoare a atentatului din sala de concerte care s-a soldat cu decesul a cel puțin 80 de persoane.

”Am auzit zgomot de petarde sau cel puţin aşa am crezut. Ne-am întors şi am văzut doi tipi tineri, nu aveau mai mult de 25 de ani, înarmaţi cu Kalaşnikov. Ne-au spus să ne întindem pe jos, unul dintre ei gesticula întruna să facem asta. Ne-am întins pe jos, cu toţii am făcut asta...eu eram acoperit complet de alţi oameni, iar ei continuau să tragă”, a mărturisit un alt martor al tragediei.