MENIU

Maia Sandu o propune pe Natalia Gavriliță pentru funcția de premier al Republicii Moldova

Maia Sandu

Noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a înaintat o propunere pentru funcția de premier. Fostul ministru de finanțe, Natalia Gavriliță, este soluția găsită de șeful statului. Maia Sandu a declarat în cadrul unui briefing de presă că Natalia Gavriliță este o persoană în care are încredere și o „profesionistă integră și responsabilă”.

Conform Radio Chișinău, programul de guvernare ar trebui să se bazeze pe dezvoltarea economică și pe un amplu program anticorupție. În plus, Maia Sandu pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate. 

Maia Sandu: „I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltare economică și curățarea instituțiilor statului de corupție. Consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii au dreptul să-și aleagă deputații. Acum fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau vor să pună capcane”.

Potrivit legislației, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul ar urma să fie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate,

Mai multe articole despre:
Maia Sandu Republica Moldova