MENIU

Kievul anunţă eliberarea unui oraş de sub controlul separatiştilor

<p>Kievul anunţă eliberarea unui oraş de sub controlul separatiştilor</p>

Kievul anunţă progresele operaţiunii antiteroriste relansate după Paşte, în vreme ce Rusia cere retragerea armatei ucrainene din Estul ţării. 

Ministerul ucrainean de Interne anunţă că a eliberat de sub controlul separatiştilor oraşul Sviatoghirsk, situat la 20 de kilometri de bastionul prorus Slaviansk, informează AFP.

"Operaţiunea antiteroristă nu s-a soldat cu victime", precizează Ministerul ucrainean de Interne.

"Este vorba de un punct strategic la frontiera regiunilor Doneţk, Lugansk şi Harkiv", subliniază autorităţile ucrainene.
Preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a ordonat, marţi, reluarea operaţiunilor "antiteroriste" în regiunile separatiste estice.

În acest timp, Rusia a insistat ca Administraţia de la Kiev să retragă trupele din estul Ucrainei, unde a fost reluată "operaţiunea antiteroristă" contra separatiştilor proruşi, anunţă Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

"Rusia insistă din nou pentru detensionarea imediată a situaţiei în sud-estul Ucrainei, asupra retragerii trupelor ucrainene şi începerii unui nou dialog interucrainean, cu participarea tuturor formaţiunilor politice", a comunicat Ministerul rus de Externe.

Administraţia proeuropeană de la Kiev a reluat, marţi, "operaţiunea antiteroristă" împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Moscova a remarcat că operaţiunea a fost lansată după vizita la Kiev a directorului CIA, John Brennan, fiind reluată după vizita vicepreşedintelui SUA Joseph Biden.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Kiev separatişti Sviatoghirsk