MENIU

Joe Biden: Statele Unite vor disloca la baza navală spaniolă de la Rota încă două distrugătoare - Summit istoric la Madrid

Joe Biden - președintele Statelor Unite

Preşedintele american Joe Biden a declarat, marţi, la Madrid, că Spania găzduieşte un summit al NATO „cu adevărat istoric”, într-un moment cheie al Alianţei în contextul invaziei ruse în Ucraina.

Joe Biden a avut înaintea începerii summitului o întâlnire premierul spaniol Pedro Sanchez, după care cei doi au făcut declaraţii în faţa presei, fără a accepta întrebări din partea jurnaliştilor.

„Suntem aici împreună pentru a apăra securitatea noastră comună şi a pune accentul pe ea, consolidând alianţa noastră transatlantică şi răspunzând provocării cu care ne confruntăm astăzi”, a spus preşedintele american, cu referire la agresiunea rusă împotriva Ucrainei, care, a adăugat el, a „zdruncinat” pacea în Europa şi regulile postbelice.

Premierul socialist spaniol şi preşedintele democrat american au semnat o declaraţie comună prin care au reînnoit bazele relaţiei bilaterale americano-spaniole în materie de apărare, drepturi ale omului, egalitate de gen, imigraţie, etc.

Biden a confirmat că Statele Unite vor disloca la baza navală spaniolă de la Rota încă două distrugătoare, pe lângă cele patru existente, potrivit AGERPRES.

Mai multe articole despre:
biden summit madrid