MENIU

Motivul pentru care nu s-a intervenit cu elicoptere pentru stingerea incendiului de la Notre Dame

Incendiu Notre Dame

Multe persoane au criticat pe rețelele socializare faptul că pentru stingerea incendiului de la Catedrala Notre Dame nu s-a intervenit cu elicoptere sau avioane ale pompierilor.

Cu toate acestea, experții de la Direcția Generală a Securității Publice spun că nu se poate stinge incendiul cu apa pulverizată din elicoptere deoarece ar fi afectată grav construcția.

Catedrala Notre Dame din Paris a ars ca o torță. Turla și acoperișul s-au prăbușit

Un incendiu violent a distrus în mare parte catedrala Notre Dame din Paris. Catedrala construită în perioada 1163-1345 a ars ca o torță, turla și acoperișul prăbușindu-se în urma flăcărilor mistuitoare, care s-au extins rapid. Totodată, mai multe obiecte de artă, de o valoare inestimabilă, au fost distruse de foc. Mulți dintre parizienii adunați în perimetrul de siguranță au privit dezastrul având lacrimi în ochi.

Ministrul adjunct de Interne al Franţei a declarat că salvarea Catedralei Notre Dame din Paris nu este certă, scrie The Guardian.

Un anunţ similar a fost făcut de pompierii francezi care susţin că nu sunt siguri dacă acest foc mai poate fi oprit.

Un purtător de cuvânt al pompierilor din Paris a declarat că următoarea oră şi jumătate este „crucială” pentru a şti dacă focul poate fi adus sub control, scrie www.news.ro.

Anunț devastator privind incendiul de la Catedrala Notre Dame!