MENIU

Germania și Elveția anulează testarea gratuită pentru COVID-19

Germania și Elveția anulează testarea gratuită pentru COVID / FOTO: Profi Media

Locuitorii din Germania sunt nevoiţi, de luni, să plătească din banii proprii testele rapide de depistare a noului coronavirus, cu excepţia celor care nu se pot vaccina, inclusiv copiii sub 12 ani.

Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor au convenit asupra renunţării la testele gratuite întrucât disponibilitatea vaccinului anti-COVID-19 pentru toţi cetăţenii face nenecesară suportarea permanentă a preţului testelor de către contribuabili, explică dpa.

Cu toate acestea, regulamentul stabilește, de asemenea, unele reguli tranzitorii. De exemplu, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și femeile însărcinate pot face în continuare cel puțin un test gratuit pe săptămână până la 31 decembrie. Persoanele care au nevoie de un test pentru a pune capăt unei carantine din cauza unei infecții cu Covid-19 vor continua să fie testate gratuit.

Testele PCR comandate de medici sau de departamentul de sănătate publică nu sunt afectate de modificare și în aceste cazuri, costurile vor fi în continuare acoperite. Testele PCR sunt considerate mai fiabile la detectarea infecțiilor.

Un pas similar a intrat în vigoare în Elveția vecină, luni. Testele sunt încă gratuite pentru persoanele cu vârsta sub 16 ani, pentru cei care au primit doar o doză de vaccin, pentru persoanele cu suspiciune de infecție cu coronavirus și pentru cei care nu pot fi vaccinați din motive medicale autentice. Programele cu teste periodice în școli și în companii rămân, de asemenea, gratuite.

Deoarece doar puțin sub 60% din totalul persoanelor din Elveția au fost complet vaccinate, guvernul a început o nouă inițiativă de vaccinare, inclusiv crearea a încă 50 de unități mobile care oferă vaccinare fără înregistrare în toată țara.

Ministrul Sănătății a propus, de asemenea, recompensarea persoanelor care îi conving pe alții să se vaccineze cu un voucher în valoare de 50 de franci (54 de dolari).

Atât în Germania, cât şi în Elveţia este nevoie de un certificat care să demonstreze că o persoană fie s-a vaccinat, fie s-a recuperat după COVID-19 ori s-a testat şi rezultatul este negativ pentru a avea acces în interiorul restaurantelor, al facilităţilor culturale şi recreative, precum şi la evenimentele organizate în interior.

Mai multe articole despre:
germania elvetia testare gratuita covid