MENIU

Francois Hollande, ANUNŢ de ultimă oră după cele două incidente armate de la Paris

Francois Hollande, REACŢIE de ultimă oră după cele două incidente armate de la Paris

Președintele Franței, Francois Hollande, a salutat, sâmbătă, "curajul și eficiența" dovedite de agenții de poliție și de militarii care au înfruntat, în cursul dimineții, un individ "deosebit de periculos" care a fost împușcat mortal pe Aeroportul Orly, din Paris, transmite EFE.

Într-un comunicat difuzat de Palatul Elysee, citat de AGERPRES, Hollande "reafirmă hotărârea statului de a acționa fără încetare pentru a lupta împotriva terorismului, a apăra securitatea compatrioților și a asigura protecția teritoriului".

Procuratura Antiteroristă a preluat ancheta cu privire la incidentele armate care au avut loc sâmbătă, primul la un control al poliției în nordul Parisului, în care a fost rănit un agent, și al doilea pe Aeroportul Orly, din Paris, unde același individ care fusese implicat în incidentul din nordul Parisului, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a fost împușcat mortal după ce a încercat să-i smulgă arma unei femei militar.

"Vigilența se va menține la cel mai înalt nivel; încă o dată, operațiunea 'Sentinelle' și-a demonstrat utilitatea, în colaborare cu forțele de poliție și ale jandarmeriei", a apreciat Hollande.