MENIU

Două incidente armate în Paris. Aeroportul Orly, evacuat, după ce un bărbat a fost ÎMPUŞCAT MORTAL

Focuri de armă pe Aeroportul Orly, din Paris: un mort

Mai multe focuri de armă au fost trase, sâmbătă dimineaţa, pe Aeroportul Internaţional Orly, din Paris. Potrivit Le Figaro, un bărbat a încercat să-i ia arma unui militar, iar acesta a deschis focul, lichidându-l. Anterior, bărbatul fusese oprit în trafic undeva în zona de nord, în timpul unui control de rutină. După ce i s-au cerut actele, acesta a scos o armă şi l-a împuşcat pe poliţist.

Un bărbat a fost împuşcat mortal, sâmbătă dimineaţa, pe Aeroportul Orly, din Paris, după ce a încercat să ia arma unui militar. 

Autorităţile au luat decizia să evacueze aeroportul, de teamă ca bărbatul să nu aibă complici. 

În jurul orei 07:30 GMT, "un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate", a declarat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Poliția a anunțat, pe contul de Twitter, că o "operațiune" este în curs de desfășurare la Orly. Oamenii sunt sfătuiți să nu treacă de perimetrul de securitate. "Vă sfătuim să evitați platforma aeroportuară", spun polițiștii.

Anterior, bărbatul fusese oprit în trafic undeva în zona de nord, în timpul unui control de rutină. După ce i s-au cerut actele, acesta a scos o armă şi l-a împuşcat pe poliţist.

"Un control al poliției rutiere a avut loc la Stains (nordul Parisului), azi dimineață (sâmbătă, n.r.), la ora 07:00. Un individ a tras asupra ofițerilor de poliție înainte de a fugi", a declarat o sursă din cadrul poliției.

"Același bărbat — un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze — a luat apoi un Famas (o pușcă de asalt) de la un militar pe aeroportul Orly... înainte de a fi împușcat mortal de un alt soldat", a mai precizat sursa citată.

Potrivit presei internaţionale, atacatorul ucis, un musulman radicalizat, în vârstă de 39 de ani, se afla în atenţia serviciilor secrete. 

Atacatorul de pe Aeroportul Orly, din Paris, a fost identificat. Cine era bărbatul

Traficul a fost reluat după-amiază pe terminalul Orly-Sud — închis imediat după atac — atât la sosiri, cât și la plecări.

Francois Hollande, ANUNŢ de ultimă oră după cele două incidente armate de la Paris

Președintele Franței, Francois Hollande, a salutat "curajul și eficiența" dovedite de agenții de poliție și de militari.