MENIU

Explozie puternică la o moschee din Afganistan: peste 29 de morți și 63 de răniți

O explozie s-a produs marţi seara la o moschee din Herat, principalul oraş din vestul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Iranul, au anunţat surse oficiale, poliţia şi Ministerul de Interne, relatează AFP.

UPDATE: Cel puţin 29 de oameni au murit iar alţi 63 au fost răniţi, marţi, într-un atac sinucigaş asupra unei moschei şiite din Herat, principalul oraş din vestul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Iranul, a precizat o sursă oficială afgană, citată de agenţia EFE. 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din provincia Herat, Rafiq Shirzai, a spus că 29 de cadavre şi 69 de persoane rănite au fost transportate la diverse spitale. El a adăugat că cel puţin zece răniţi se află în "stare critică". 

Peste 20 de oameni au fost ucişi iar alţi peste 30 au fost răniţi într-un atac sinucigaş asupra unei moschei şiite din Herat, principalul oraş din vestul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Iranul, au precizat surse medicale, pentru AFP, la mai mult de o oră de la explozie. 

”O explozie s-a produs la intrarea în moscheea Jawadya”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najeeb Danish, referindu-se la o ”maşină capcană” înainte de a posta un mesaj pe Twitter privind un posibil ”dispozitiv exploziv”.

Mai multe articole despre:
explozie moschee Herat