EXPLOZIE de infectări COVID în China! Regimul comunist de la Beijing, decis să ignore cazurile și decesele ca să rămână la putere
China se confruntă cu un val uriaș de COVID-19, chiar după ce a renunțat la urmărirea oficială a îmbolnăvirilor. Explozia cazurilor de coronavirus s-a produs după ce Beijingul a decis relaxarea restricțiilor sanitare în urma protestelor de stradă în care s-a cerut și plecarea comuniștilor de la putere.
O situație exactă a numărului de cazuri de COVID-19 nu mai poate fi făcută în China. Beijingul anunță oficial, prin Ministerul Sănătății, că în acest moment este „imposibil" de determinat, mai ales că testarea nu mai e obligatorie după relaxarea bruscă a restricţiilor sanitare de săptămâna trecută.
Ministerul Sănătăţii a confirmat că statisticile oficiale nu mai reflectă realitatea. Potrivit noilor raportări, cazurile de COVID-19 noi scad simțitor, însă doar „pe hârtie”. China a relaxat drastic restricţiile sanitare COVID-19, astfel că cei testaţi pozitiv nu mai intră în carantină automat, iar campaniile de testare în masă PCR au fost oprite. Astfel, a scăzut rapid și numărul persoanelor care fac un test PCR. Cei mai mulţi oameni îşi fac acum autotestarea acasă, astfel că nu mai pot fi monitorizate noile cazuri de COVID-19.
"Majoritatea persoanelor care sunt infectate, dar asimptomatice, nu mai fac teste PCR, astfel încât este imposibil să avem o idee precisă despre numărul real de persoane infectate", se arată în raportul autorităților sanitare de la Beijing.
Capitala Beijing este printre cele mai afectate regiuni, noul val de coronavirus s-a răspândit cu o viteză fulminantă în doar câteva zile. În timp ce restaurantele, centrele comerciale şi parcurile se redeschid, străzile din Beijing rămân destul de goale. Mulţi dintre rezidenţii bolnavi se îngrijesc acasă, alţii nu ies afară de teama contaminării, iar firmele trec printr-o perioadă grea, neavând destul personal, din cauza infectărilor. Unele companii au raportat că 90% din personalul lor a fost infectat. Chiar dacă de la nivellu lconducerii, angajați isunt chemați la muncă, mulți nu vor să o facă.
Locuitorii din Beijing se plâng de epuizarea stocurilor de medicamente pentru răceală şi febră, în special Ibuprofen, folosit pentru febră şi gripă.
Impactul acestui val epidemic ar putea fi resimţit puternic de spitale, mai ales în regiunile mai puţin dezvoltate, dar şi de persoanele în vârstă, dintre care milioane nu au încă schema completă de vaccinare. Umătoarele două luni vor fi grele, iar milioane de oameni se vor îmbolnăvi și vor fi multe decese din cauza COVID-19, comentează jurnaliștii de la BBC.
Însă vechea politică zero COVID nu a fost de succes. Chiar dacă relaxarea restricțiilor legate de COVID trebuia să se desfășoare treptat și mult mai lent, conducerea de la Beijing nu mai dă înapoi de la deschiderea țării după COVID, în special în urma protestelor uriașe de stradă față de politica zero COVID din ultimii doi ani. Regimul de la Beijing s-a confruntat cu protestele, au existat ciocniri cu poliția și s-a cerut din stradă și demisia liderului Xi Jinping și plecarea Partidului Comunist de la putere.