MENIU

Este oficial! Papa Francisc ia în considerare posibilitatea ca femeile să devină diaconi

Papa Francisc a numit marţi o comisie ce va studia posibilitatea ca femeile să devină diaconi ai Bisericii Catolice, a anunţat Vaticanul.

Această comisie, formată din 13 membri, dintre care şase femei, va fi însărcinată să examineze rolul femeilor-diacon la „începuturile Bisericii”, deşi unii se aşteaptă şi la recpmandări privind modul în care ar putea fi acordate mai multe responsabilităţi femeilor în Biserica Catolică modernă.

„Pe 12 mai, în cursul întâlnicii cu participanţii la Adunarea Plenară a superiorilor generali, Sfântul Părinte şi-a exprimat intenţia de a institui o comisie oficială pentru a studia chestiunea femeilor-diacon, în special la începutul Bisericii”, se arată într-un comunicat al Vaticanului, citat de News.ro.

„După o rugăciune intensă şi după multă reflecţie, Sanctitatea Sa a decis să înfiinţeze o comisie de studiu privind femeile-diacon”, se adaugă în comunicat.

Istoricii specializaţi în religie spun că, în primi ani ai Bisericii au existat femei diacon, deşi rolul acestora nu este încă foarte clar.

Diaconii din cadrul Bisericii Catolice au dreptul să boteze, să oficieze nunţi şi să predice, explică Euronews. Spre deosebire de preoţi, ei au, însă, şi dreptul să se căsătorească.

Mai multe articole despre:
comisie PAPA FRANCISC decizie femei diaconi