MENIU

Emoţii pentru sirieni! Armistiţiul a fost respectat în prima zi. Nu au fost raportate decese

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, armistiţiul sirian a fost respectat încă de la început, 15 ore trecând fără să se înregistreze victime printre civili.

Armistiţiul din Siria, care a intrat în vigoare luni la apusul soarelui, este respectat în prima zi, potrivit rapoartelor OSDO.

Locuitorii din oraşul asediat Alep au anunţat că atmosfera este liniştită. Oficialii Naţiunilor Unite au declarat însă că aşteaptă garanţii mai puternice de pace pentru a putea livra ajutoare în zonele asediate.

Proaspătul armistiţiu a fost încălcat luni de atacuri izolate comise de forţele Guvernului sirian, dar şi de rebelil, potrivit unor informaţii.

Au fost raportate bombadamente asupra unor unor sate din provincia Hamas şi tiruri de artilerie în apropierea Damascului, a anunţat OSDO, citat de Mediafax.

Armata siriană a comunicat faptul că armistiţiul în Siria va fi implementat pe teritoriul ţării de-a lungul unei perioade de şapte zile, dar că îşi rezervă dreptul de a răspunde în mod decisiv în faţa oricărei încălcări a acordului din partea grupărilor armate.

Mai multe articole despre:
Siria armistiţiu decese civili