MENIU

Criza imigranților. Secretarul general al ONU: Trebuie să salvăm vieți. Soluțiile juridice, necesare

Criza imigranților. Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, aflat miercuri la Paris, a făcut apel ''la țările din Europa și din altă parte să dea dovadă de compasiune și să facă mai mult pentru a pune capăt crizei imigranților'', pledând pentru soluții juridice, în acest sens, relatează AFP.

Criza imigranților. Adresându-se presei la Ministerul francez de Externe, Ban Ki-moon a apreciat că miile de imigranți ''efectuează călătorii periculoase'' și că ''n-ar trebui ca la sosire să fie supuși unor noi încercări''.

''Există în prezent mai multe persoane strămutate cum n-au mai fost de la cel de-al doilea război mondial. În Siria și în alte părți, milioane de oameni fug de violență și de persecuție. Alții încearcă să scape de sărăcie și caută mijloace de a trăi în demnitate'', a afirmat secretarul general al ONU.

Criza imigranţilor. Gabriel Oprea a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

 



Criza imigranților. Ban Ki-moon a felicitat țările care ''dau dovadă de solidaritate'' și le-a invitat și pe celelalte, din Europa sau din altă parte, ''să manifeste compasiune și să facă mai mult pentru a pune capăt acestei crize''.

''Prin intervenția noastră, trebuie să salvăm vieți, să luptăm împotriva traficului (cu persoane) și a discriminării, să aducem soluții juridice, să examinăm cauzele profunde ale problemelor și să apărăm drepturile omului'', a adăugat șeful ONU. 

Criza imigranţilor, mai greu de gestionat decât criza Greciei. Liderii UE nu găsesc o rezolvare

 


 
Europa s-a blocat în faţa imigranţilor care stau la graniţele sale. Aproximativ 250.000 de extracomunitari au ajuns în ţări ale Uniunii Europene în primele şapte luni ale anului 2015, dintre care 124.000 în Grecia şi 98.000 în Italia. În tot acest timp, imigranţii au fost bruscaţi de forţele de ordine la graniţa cu Macedonia pentru a-i redirecţiona către Grecia, iar Guvernul de la Budapesta se gândeşte să mobilizeze armata pentru a securiza graniţa de sud a ţării, asta după ce un număr record de refugiaţi a intrat deja în Ungaria prin gardul încă nefinalizat de la graniţa cu Serbia. Pentru ce e mai rău se pregăteşte şi Bulgaria, care a trimis blindate la patru puncte de frontieră cu Macedonia. Astfel, dacă liderii UE au reuşit să ajungă la un consens pentru salvarea Greciei, criza imigranţilor pare să nu aibă, încă, o rezolvare în spaţiul european.

 

 

Criza imigranților. Partidul premierului Viktor Orban cere mobilizarea armatei la granița cu Serbia