MENIU

CIA: Rusia s-a amestecat în alegerile din SUA pentru a-l ajuta pe Trump

Rusia a intervenit în alegerile americane în favoarea lui Donald Trump. Este concluzia unei anchete a CIA. Spionii americani nu au niciun dubiu că ruşii au lansat atacuri cibernetice pentru a-l face pe Trump preşedinte. O dovadă este aceea că hackerii au spart corespondenţa Partidului Republican, dar că nu au publicat niciodată acele informaţii pentru a nu-i face rău magnatului.

Alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Americii pare să fi fost una dintre cele mai de succes operaţiuni de peste hotare ale ruşilor. Cel puţin asta reiese dintr-o anchetă a CIA, citată de New York Times şi Washington Post.

”CIA a stabilit nu doar că Rusia s-a amestecat în alegeri, ci că a făcut-o cu scopul de a-i da preşedinţia lui Trump. De aceea s-au amestecat. Pentru a-l face pe Trump preşedinte”, spune moderatorul MSNBC.

Raportul a venit după ce Barack Obama a ordonat revizuirea tuturor atacurilor cibernetice suferite la alegerile prezidenţiale de anul acesta.

Consilera președintelui Barack Obama susține că acesta a cerut agenţiilor de informaţii să facă verificări complete cu privire la ce s-a întâmplat la alegerile din 2016.

În vara acestui an, corespondenţa electronică a Partidului democrat a fost spartă. CIA a stabilit acum că în spatele atacurilor s-au aflat hackeri angajaţi de Moscova. La rândul lor, aceştia au predat informaţiile celor de la Wikileaks, iar organizaţia lui Julian Assange şi le-a asumat. Dovada că Rusia a lucrat în favoarea lui Trump e aceea că hackerii au spart şi email-urile republicanilor, dar că nu le-au publicat niciodată.

”Ascultă, e cu adevărat important? Contează cine a spart acele conturi? Contează ce conţineau emailurile, asta este esenţa problemei”, a declarat Putin.

Într-un comunicat de presă, echipa lui Donald Trump a respins concluziile CIA şi a sugerat că nu ia în serios serviciile secrete. "Sunt aceeaşi oameni care au susţinut că Saddam Hussein are arme de distrugere în masă", au spus oamenii magnatului, cu trimitere la invadarea din 2003 a Irakului.

 

 

Mai multe articole despre:
Rusia SUA Putin CIA America trump