MENIU

Caz BIZAR. A câștigat alegerile pentru primărie, deși a fost ucis cu o seară înainte de deschiderea urnelor

Foto arhivă

Un candidat la alegerile pentru funcția de primar a cîștigat bătălia, deși a fost ucis cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor anunțarea rezultatelor oficiale.

​Un candidat la funcția de primar, care a fost ucis cu doar câteva ore înainte de deschiderea urnelor, a câștigat alegerile în orașul Puerto López din Ecuador, conform BBC.

Omar Menéndez, în vârstă de 41 de ani, a fost împușcat de bărbați înarmați care au dat buzna în camera în care se afla cu echipa sa de campanie, sâmbătă. În urma atacului a fost ucis și un adolescent, iar Poliția încă investighează motivul din spatele acestuia, fără ca vreo persoană să fie arestată până acum.

Este de așteptat ca până la organizarea unui nou scrutin un membru al partidului lui Menéndez să ocupe funcția de primar în locul politicianului ucis care a câștigat alegerile.

Alegerile municipale au avut loc în contextul unui val de criminalitate în creștere din cauza grupărilor tot mai violente de traficanți de droguri.

Omar Menéndez nu a fost singurul politician care a fost ucis în perioada premergătoare alegerilor. Cu două săptămâni înainte, candidatul la funcția de primar în orașul de coastă Salinas, Julio César Farachio, a fost și el împușcat. Poliția a arestat un suspect, fiind vorba despre un bărbat recent eliberat din închisoare după ce a executat o pedeapsă pentru trafic de droguri, conform presei locale, citate de BBC.