MENIU

Bilanț tragic după valul de cutremure violente din Afganistan - Peste 1.000 de persoane au murit, alte câteva mii sunt rănite

Bilanț uriaș după valul de cutremure produse în Afganistan. Potrivit ultimelor cifre oficiale, peste 4.000 de persoane au fost afectate, bilanțul deceselor ajungând la 1.000.

 

Cutremurul cu magnitudinea 6,3, urmat de patru replici consecutive, de magnitudini de 5,5, 4,7, 6,3, 5,9 grade, într-o singură oră, au zguduit sâmbătă provincia Herat din vestul Afganistanului.

 În Herat, considerată capitala culturală a Afganistanului, numeroşi locuitori şi comercianţi au fugit din clădiri imediat ce a avut loc primul cutremur.

 

 

„Din păcate, bilanţul victimelor este foarte ridicat. Bilanţul este de peste 1.000 de morţi. Aşteptăm să vedem cifrele finale”, a declarat pentru AFP Bilal Karimi, purtător de cuvânt adjunct al guvernului taliban.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că peste 600 de case au fost distruse sau parţial avariate în cel puţin 12 sate din provincia Herat.

În total, 4.200 de persoane au fost rănite sau au murit.

OMS avertizat sâmbătă că „se aşteaptă ca numărul victimelor să crească pe măsură ce operaţiunile de căutare şi salvare continuă”.