MENIU

Avertismentul sumbru al unui ministru de interne: ”Atacurile din Paris sunt doar începutul”

Atentatele teroriste din Paris ar putea face parte dintr-o serie de atacuri pe care Statul Islamic le plănuiește în Europa, a avertizat miercuri ministrul german de Interne.

”Din câte știm până acum, ce s-a întâmplat la Paris a fost rezultatul sau parte a unei serii coordonate de atacuri ale așa-zisului Stat Islamic”, a declarat Thomas de Maiziere, la o conferință de presă a Poiției, în orașul Mainz din vestul Germaniei, scrie AFP.

”Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac al Statului Islamic în Europa de Vest, însă probabil nu și ultimul”m a continuat ministru german, adăugând că autoritățile franceze au avut vinerea trecută de-a face cu teroriști bine pregătiți și o planificare de lungă durată a atentatelor.

Avertismente în legătură cu noi atacuri ale jihadiștilor au venit din mai multe părți zilele acestea. Miercuri, FBI a avertizat Italia că ar putea fi următoarea țintă a Statului Islamic.

Doi suspecti, printre care s-ar numara si creierul atentatelor de vineri seara, au fost ucisi in timpul asaltului fortelor speciale franceze de la Saint Denis, o femeie kamikaze aruncadu-se in aer.