MENIU

Atac cu cuțitul în curtea unei moscheei din Turcia! Cel puțin 5 răniți, dintre care unul grav: atacatorul, costumat într-un personaj din jocurile video

Atac cu cuțitul în curtea unei moscheei din Turcia! Cel puțin 5 răniți, dintre care unul grav/ Profimedia

Incident grav în Turcia! Un tânăr mascat, purtând o cască și o vestă antiglonț, a înjunghiat și rănit luni cel puțin cinci persoane, dintre care una grav. Totul s-a petrecut în grădina unei moschei din orașul Eskisehir, situat în nord-vestul țării. Conform presei locale, bărbatul a transmis atacul pe rețeaua X. 

Din primele informații, uspectul în vârstă de 18 ani, înarmat cu un cuțit lung, și-a filmat atacul în grădina de ceai a moscheei și l-a transmis în direct pe rețeaua X (fostă Twitter), înainte de a fi prins de poliție și plasat în arest, relatează presa locală, citată de AFP.

Unele mass-media au relatat că șapte persoane au fost rănite, dintre care una era întinsă pe jos, potrivit imaginilor de pe X.

„Atacatorul era îmbrăcat ca un personaj dintr-un joc, cu un topor la brâu, purtând o vestă antiglonț și o cască, cu fața mascată”, a relatat site-ul Eskisehir Durum.

Imaginile postate chiar de el arată că purta și ochelari de protecție peste mască, ascunzându-și complet fața.

Mai multe site-uri susțin că acesta purta pe piept un „soare negru”, un simbol nazist format din trei svastici.

Atacatorul nu a strigat și nu și-a revendicat fapta, potrivit cotidianului Cumhuriyet, care susține că a fost „influențat de jocurile de război”.

Mai multe articole despre: