MENIU

Angela Merkel a făcut o fetiţă să plângă, în direct, la televizor. Ce i-a spus cancelarul Germaniei

Angela Merkel a făcut o fetiţă să plângă, în direct, la televizor. Ce i-a spus cancelarul Germaniei

Cancelarul Germaniei a făcut o feţită imigrantă din Palestină să plângă după ce i-a spus că familia ei ar putea fi deportată.  

Angela Merkel a făcut această gafă în timpul unui discuţii cu un grup de elevi în cadrul unui eveniment din seria "living în Germany".

Fetiţa, care poată numele Reem, a luat-o prin suprindere pe Angela Merkel când i-a spus că familia ei a aşteptat 4 ani pentru a primi residenţă permanentă în Germania. De asemenea, fetiţa a adăugat că urmează să fie forţată să plece din Germania deoarece tatăl ei nu va mai putea continua să lucreze cu permis temporar de muncă.

"Este extrem de dificil să văd că alte persoane se pot bucura de viaţă şi că noi nu putem să facem acest lucru", i-a spus fetiţa cancelarului Germaniei.

În schimb, Angela Merkel a avut un răspuns extrem de greu de primit de fetiţă. "Eşti o persoană extrem de drăgută....Ştii că în taberele de refugiaţi din Liban sunt sute şi sute (de persoane, n.r.). Dacă spunem acum «puteţi să veniţi cu totii» ....nu vom putea administra situaţia", i-a spus Angela Merkel fetiţei, scrie dailymail.co.uk.

După acest răspuns, Reem, care vorbeşte fluent engleză şi germană, a izbucnic în lacrimi.

Imediat după, Angela Merkel s-a dus lângă ea şi a mângâiat-o pe păr.

Filmuletul în care cancelarul Germaniei face refugiata din Palestina să plângă a ajuns viral de pe reţele sociale şi a fost extrem de criticat atât de oamenii din întreaga lume, cât şi de partidele de opoziţie din Germania.

Jan Schnorrenberg, din cadrul partidului Verde, a spus că este "ruşinos" să explici, în faţa camerelor, că pentru tine nu contează soarta ei.