MENIU

Laurențiu Botin: Pandemie, nebunie, prostie

Laurențiu Botin: Pandemie, nebunie, prostie

Chiar sunt surpins de modul în care homo politicus a înțeles să reacționeze la starea în care ne aflăm.

După ce au votat cu ambele mâini starea de urgență și starea de alertă, unii parlamentari, Doamne ce specimene, s-au gândit să critice exact ce au votat. Ponta, Ciolacu, Tăriceanu și alții, prin țuțerii de partid, își rup cămășile de pe ei vituperând despre ce măsuri restrictive, că de ce alerte și urgențe, că Guvernul a făcut și-a desfăcut. Isonul este ținut de influencerii de pe on-line, aștia de își expun frustrările și lipsa de creier găsind conexiuni nebănuite cu cei ca ei, influenceri care s-ar vinde singuri negustorilor de sclavi pentru un preț bun.

Adevărat, s-au făcut și greșeli, unii au profitat la maximum de vidul legislativ. Sunt unele măsuri criticabile, dar nu pot accepta faptul că se găsesc unii să spună că, vaaai, dacă erau ei, câte se mai făceau. La vremuri ciudate, ciudații ies în față. Ponta cel voinic e cel mai guraliv. Că el știe, că el făcea, dacă era el, totul arăta altfel.

Acum i-aș aminti stimabilului că tragedia de la Colectiv s-a întâmplat cam pe vremea domniei sale. Atunci a bălbâit-o într-un mare fel. Mai mult, zeci de tineri au murit pentru că marele strateg a gândit fără creier atunci. Acum s-a găsit el să țipe. Tăriceanu, alt ipochimen, după ce a supt la guvernare și de la stânga și de la dreapta, s-a găsit să dea sfaturi de la înălțimea celor 2 la sută din sondaje. PSD, cu Ciolacu interimar și cu anti talent Simonis se învârte ca găina fără cap. Ăștia au mintea ocupată, nici ei nu știu ce să facă mai întâi.

Nehotărârea se traduce în discurs cretinoid. Băieți, vorba lui ală de pe Tg Ocna, ori suntem șmecheri, ori nu mai suntem. Ungurii din parlament sunt plini de tupeu. Ăștia știu că vor fi remorcă mereu într-o eventuală guvernare. Locul lor e asigurat. PMP-ul lui Traian vrea și el să participe. Dar nu prea e băgat în seamă. USR-iștii tac. E greu să cobori din norul de fum. Liberalii au și ei mari probleme. În Parlament sunt minoritari, la Guvern conduc. Râsu plânsu, tipic românesc. Asta avem acum. Nebunie, pandemie, prostie și tupeu. Să ne fie de bine.

Mai multe articole despre:
laurentiu botin