Top 6 metode prin care poți reduce cheltuielile existente în firma ta (P)
Ca angajator, te gândești cum să crești vizibilitatea afacerii tale pe piață, astfel încât să atragi noi clienți. În același timp, ai și responsabilitatea de a reduce costurile din interiorul firmei, ori de câte ori poți face acest lucru. Dacă ești la început de drum și gestionarea cheltuielilor ți se pare încă o misiune dificilă, te invităm să descoperi cele mai bune metode prin care și tu poți reduce costurile existente în firmă!
Recrutează personal străin
Prima metodă pe care o poți folosi se referă la recrutarea personalului străin. Poți opta, de exemplu, pentru muncitori necalificați din Asia, care sunt dispuși să lucreze în România pe termen lung și, în plus, sunt responsabili și respectă munca la adevărata ei valoare. Întrucât personalul asiatic deține competențele necesare pentru industrii variate din țara noastră, precum construcțiile, agricultura și HoReCa, aceștia au intrat rapid inclusiv în atenția angajatorilor români de top.
Creează parteneriate cu alte firme
Pentru a atrage clienți noi, formarea parteneriatelor îți poate fi de mare ajutor. Astfel, este recomandat să iei legătura cu firme posibil interesate de activitatea companiei tale și cu care ai valori comune. Acestea te pot sponsoriza, de exemplu, în organizarea unor evenimente, lucru care va reduce, în timp, cheltuielile.
Alege un sediu convenabil sau, de ce nu, renunță la el
Din ce în ce mai multe companii aleg să închirieze un sediu mai convenabil ca preț sau chiar să renunțe complet la el. În acest fel, costurile chiriei sunt reduse, iar angajații sunt mulțumiți de flexibilitate, dacă le este permis să lucreze de acasă. Totuși, în cazul în care activitatea pe care o desfășori necesită un sediu, alege unul potrivit nevoilor tale și în concordanță cu bugetul de care dispui. În plus, poți lua în calcul și varianta de a împărți spațiul cu o altă firmă, cheltuielile înjumătățindu-se astfel.
Optează pentru mobilier second hand
A venit momentul să cumperi o mulțime de obiecte de mobilier pentru noul sediu? Încearcă să alegi piese second hand, care sunt mai ieftine și care, de multe ori, sunt într-o stare foarte bună, similară cu cea a obiectelor noi.
Încearcă să reduci comisioanele bancare
Comisioanele bancare par mici și nu le dai importanță, dar dacă le aduni pe toate, pentru toți angajații, vei observa că suma achitată anual este considerabilă. O idee utilă ar fi să cauți o bancă ale cărei comisioane sunt foarte mici și pe care poți încerca să le negociezi ulterior. Este indicat să obții oferte personalizate pentru afacerea ta ori de câte ori ai această ocazie.
Economisește la factura de căldură
Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este reducerea energiei folosite. Poți alege să schimbi becurile normale cu modele economice - vei observa scăderi notabile la factură de curent, lună de lună. Mai mult, încearcă să izolezi termic biroul, astfel încât să eviți pierderile de căldură. La fel de utile sunt și panourile radiante, care te ajută să economisești cu până la 50% din factura de energia termică.
Pune în aplicare metodele prezentate în acest articol și, astfel, vei reuși să reduci semnificativ cheltuielile existente în firma ta.