MENIU

Scandal uriaș pe pensiile private ale românilor. Ministerul Finanțelor se contrazice cu Ministerul Muncii

În toamnă, guvernul a fost acuzat că a încercat să naționalizeze Pilonul II

Scandal uriaș pe pensiile private ale românilor. Ministerul Finanțelor se contrazice cu Ministerul Muncii și confirmă temerea că veniturile suplimentare acumulate în fondurile de pensii ca urmare a unor investiții ar putea fi supuse celui mai mare procent de impozitare. Pe de altă parte, un oficial din ministerul Muncii a dezmințit scenariul. 

Noua dispută legată de Pilonul II a izbucnit după ce Asociația Administratorilor Fondurilor de Pensii Private (APAPR) a avertizat că o ambiguitate din nou cod fiscal ar putea face ca acele câștiguri de capital din fondurile de pensii private (Pilonul II obligatoriu și Pilonul III facultativ) să fie asociate, în mod eronat, cu partea necontributivă a pensiilor de serviciu, definite drept „pensii speciale”.

Ministerul de Finanțe a confirmat această ipoteză și susține că guvernul trebuie să vină, rapid, cu clarificări legislative, potrivit Realitatea Plus. Mai mult, ministrul finanțelor susține că a atras atenția asupra acestor probleme legislative, dar a fost ignorat.

Pensiile private ar putea fi impozitate cu cotele progresive introduse pentru pensiile speciale! Se solicită modificarea legii

 

În schimb, de la Ministerul Muncii au venit asigurări că niciun leu nu va fi impozitat progresiv, iar totul este doar o invenție a celor care nu cunosc legislația muncii.

Naționalizarea pensiilor private, cuiul lui Pepelea în coaliție. Cine a „strecurat”, de fapt, amendamentul despre Pilonul 2 în pachetul de

„Pilonul II e reprezentat de pensii de stat, doar administrate privat, cărora li se aplică regulile din sistemul public de pensii, ele nefiind pensii de serviciu, adică nefiind speciale, așa cum le zic unii, ci pensii pe bază de contributivitate!”, a scris secretarul de stat Cristian Vasilcoiu pe pagina de Facebook.

Reformă de formă. Aleșii au inventat o nouă categorie de speciali