MENIU

O rusoaică, un spaniol și un american s-au calificat în Finala de Violoncel a Concursului

O rusoaică, un spaniol și un american s-au calificat în Finala de Violoncel a Concursului
<p>O rusoaică, un spaniol și un american s-au calificat &icirc;n Finala de Violoncel a Concursului</p>

Anastasia Kobekina (Rusia), Mon-Puo Lee (Spania) și Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii) s-au calificat în Finala Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional George Enescu 2016. Rezultatele au fost anunțate duminică seară de juriul de specialitate format din David Geringas, (Președintele Juriului), Alexandra Guțu, Arto Noras, Julius Berger, Frans Helmerson, Marin Cazacu, Mirel Iancovici și Philippe Muller.

Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii Violoncel care are loc marți, pe 13 septembrie la Ateneul Român, de la ora 18.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finaliști ai Secțiunii: Concertul pentru violoncel în mi minor op. 85 de Edward Elgar, în interpretarea tinerei violonceliste Anastasia Kobekina (Rusia), Concertul pentru violoncel în si minor op. 104 de Antonín Dvořák, în interpretarea tânărului violoncelist Mon-Puo Lee (Spania) și Simfonia concertantă op.8 de George Enescu, în interpretarea tânărului violoncelist Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii). La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Alexandre Bloch.

Bilete pentru Finala de Violoncel mai sunt încă disponibile, în rețeaua EVENTIM.

Anastasia Kobekina (Rusia) s-a născut pe 26 august 1994. Din 2012, studiază în cadrul Kronberg Academy Masters. A absolvit cursurile de masterat în cadrul Yale University-Master of Music and Master of Musical of Arts. La vârsta de doar 22 de ani, Anastasia Kobekina a concertat atât în calitate de solistă, cât și ca membru în numeroase orchestre, cum ar fi Moscow Virtuosi, Kremerata Baltica, Vienna Symphony Orchestra, Sinfonia Varsovia, National Russian Philharmonic și Mariinsky Theater Orchestra.

Mon-Puo Lee (Spania) s-a născut pe 19 decembrie 1993. A absolvit studiile de licenţă în cadrul Escuela Superior de Música Reina Sofía. Din  2015, studiază în cadrul UDK Berlin. În vârstă de 23 de ani, a colaborat cu diverse orchestre în calitate de solist: Chamber Orchestra of Andrés Segovia, Tonyeong Festival Orchestra, Orquesta Clásica a Santa Cecilia.

Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii)  s-a născut pe 11 aprilie 1999. Are 17 ani și este în ultimul an de studii la secțiunea Muzică de Cameră în cadrul New England Conservatory Preparatory School. În 2010 a fondat, alături de colegii săi, The Mix Quartet. A concertat în calitate de solist alături de orchestre precum Santa Cruz Symphony, The Boston Pops Orchestra, The Peninsula Orchestra, The Grand Rapids Symphony, Symphony Pro Musica și Lausanne Sinfonietta.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeași scenă și artiști consacrați - membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicații inedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului. Recitalurile și concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 și pe un ecran în fața Ateneului Român, precum și în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului: “Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.