Zeci de gospodării inundate în Suceava, Alba şi Brăila, după furtunile de luni seara
Furtuna de noaptea trecută a făcut ravagii la Brăila. Străzile din oraș au fost acoperite de ape. Mai mulți copaci, dar și stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil, informează Realitatea TV. Oamenii din Brăila dau vina pe primărie care nu a avut grijă să curețe pomii, dar și pe compania care furnizează curent electric, pentru că spun oamenii stâlpii de electricitate sunt șubrezi și nu au mai fost schimbați de ani de zile.
Furtuna a rupt copaci și a dărâmat stâlpi de curent electric la Brăila. A fost pericol de electrocutare. Deși firele de electrice de pe stâlpul căzut erau încă sub tensiune, a durat aproxmativ două ore până când un echipaj de la furnizorul de energie electrică a venit la fața locului. De frică să nu se electrocuteze, oamenii au evitat să iasă din case până la sosirea Poliției Locale.
Mai multe străzi din municipiu au fost, de asemenea, inundate. Sistemul de canalizare nu a reușit să facă față volumului mare de precipitații, informează Realitatea TV.
Şi în județul Suceava, din cauza fenomenelor hidrometeorologice, au fost afectate mai multe gospodării, trei locuințe au fost inundate, iar un podeț a fost colmatat, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată. În noaptea de luni spre marți, în localitatea Valea Putnei au fost inundate șase curți și cinci anexe gospodărești, în Fundu Moldovei șase curți și 11 anexe, la Dârmoxa patru anexe și trei curți, iar la Dorna Arini un podeț a fost colmatat.
Furtuna a făcut prăpăd în Capitală: case inundate, doi copaci doborâţi, o maşină distrusă
Totodată, în localitatea Fundu Moldovei au fost inundate trei locuințe. Lucrători ai ISU Suceava au acționat în zonele afectate pentru înlăturarea efectelor acestor fenomene.
Şi într-o localitate din judeţul Alba mai multe gospodării au fost inundate după o rupere de nori.
De asemenea, tot luni, pe DN75, în zona comunei Sălciua, circulaţia a fost oprită pentru aproximativ o jumătate de oră, din cauza aluviunilor ce au ajuns pe carosabil, iar 12 turişti, adolescenţi români şi francezi şi doi speologi, au rămas blocaţi cinci ore în subteran, în Peştera Huda lui Papară, în aceeaşi zonă, după o viitură.