MENIU

Vreme la extreme. Jumătate de țară, sufocată de caniculă, cealaltă este lovită de furtuni apocaliptice VIDEO

Furtunile au măturat jumătate de țară, dar căldurile sufocante revin. Foto/Profimedia

După temperaturile sufocante, ploile torențiale cu grindină au făcut prăpăd în țară. În Capitală, mai mulți copaci au fost smulși de vântul puternic și aruncați pe șosea. 

Locuitorii au primit mesaje Ro-Alert cu câteva momente înainte de furtună. Forțele de ordine au fost chemate să intervină de urgență în toiul urgiei. În Prahova, o linie de cale ferată a fost blocată minute în șir din cauza unui arbore căzut. Vremea extremă și-a făcut simțită prezența și în Satu Mare, acolo unde un strat gros de grindină a acoperit curțile oamenilor în doar câteva minute.

București


După o rupere de nori cu rafale extrem de violente de vânt, în Capitală au căzut copaci, stâlpi, iar mai multe cabluri electrice au fost rupte. Mai mulți șoferi au rămas blocați pe străzile inundate, iar pompierii au fost mobilizați de urgență. Locuitorii au fost avertizați să se adăpostească de vremea extremă prin mesaje Ro-Alert.

Probleme au fost și pe aeroportul Otopeni. Două avioane nu au putut ateriza din cauza furtunii. Iar un TIR s-a răsturnat pe autostrada A3 după ce vântul a avut viteze și de peste 80 de kilometri pe oră.

Prahova


Vijelia puternică a doborât un copac chiar pe o linie de cale ferată din Prahova. Astfel de probleme au fost și în alte zone din țară, iar trenurile au înregistrat întârzieri de zeci de minute.

Satu Mare

În Satu Mare, după temperaturile de foc din timpul zilei, o ploaie cu grindină a lovit în plin gospodăriile și plantațiile oamenilor. Pagubele sunt uriașe, spun localnicii. În aceeași situație se află și legumicultorii din Maramureș. Ploaia cu grindină a ciuruit toate răsadurile.

 

Neamț


Și forțele de ordine din Neamț au fost chemate să intervină, după ce un copac a blocat traficul din Roman.

 

Galați


Vijelii și vânt puternic au fost și în Galați.