MENIU

Vladimir Putin, baie în sânge din coarne de cerb. Scenariu apărut în presa americană

Vladimir Putin ar apela inclusiv la tratamente arhaice pentru a-și trata bolile de care suferă, dar și dintr-o grijă devenită obsesie pentru propria-i sănătate. Un astfel de tratament este baia în sânge extras din coarne de cerb. Relatarea a apărut în publicația americană New York Post, care precizează că informația n-a putut fi verificată de surse independente.

Decizia lui Putin de a urma controversatul tratament, preluat din tradiția mongolă, ar fi fost luată în urma consultării și zecilor de ședințe secrete de tratament cu un medic oncolog, a relatat publicația rusă online Proekt, neafiliată Kremlinului. Potrivit acesteia, de-a lungul anilor, "preocupările legate de sănătate și longevitate l-au consumat atât de mult pe președinte încât acesta a manifestat chiar un interes pentru medicina neconvențională, în ciuda faptului că mulți membri ai familiei sale sunt medici".

Așa-numitele "băi cu coarne de cerb" sunt o practică de medicină naturistă din regiunea Altai, la granița Rusiei cu Mongolia și Kazahstan. Tradiția îi conferă calități de panaceu, de la îmbunătățirea  sistemului cardiovascular până la creşterea potenţei, întărirea oaselor, muşchilor, vederii și a auzului.

De altfel, se pare că Vladimir Putin a călătorit acolo de mai multe ori, tocmai pentru a urma tratmentul, iar "elitele ... au observat rapid noul hobby al lui Putin", a precizat The Project. "Coarnele și alte modalități de a-și prelungi tinerețea au devenit rapid populare printre oficiali".