MENIU

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție l-a scăpat pe Hrebenciuc de apelul DNA

<p>Hrebrenciuc şi fiul &icirc;şi aşteaptă sentinţa</p>
<p>Viorel Hrebenciu, Nicolae Badea şi Dragoş Stanca, printre rom&acirc;nii cu averi ascunse &icirc;n Panama</p>

Curtea supremă a admis solitarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție  de retragere a apelului făcut de DNA în dosarul de corupție în care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu executare. Procesul va continua, însă, dar se va judeca doar apelul făcut de Hrebenciuc. Asta înseamnă că pedeapsa maximă pe care o poate primi acesta va fi de 2 ani de închisoare cu executare, cum a decis instanța de fond. De asemenea, Hrebenciuc ar putea fi achitat. 

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, pe 9 mai 2018, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă. Instanţa supremă a decis, totodată, să îl achite pe Andrei Hrebenciuc pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional, să schimbe încadrarea juridică la acesta din spălare de bani în instigare la spălare de bani şi, totodată, să-l achite pentru infracţiunea de instogare la spălare de bani.

Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor.

Mai multe articole despre:
Viorel Hrebenciuc