MENIU

Vinerea Mare. Care sunt sfaturile nutriționiștilor pentru masa de Paște

<p>Vinerea Mare. Care sunt sfaturile nutriționiștilor pentru masa de Paște</p>

Vinerea Mare. La masa de Paste trebuie să se mănânce cantităţi mici din fiecare aliment, cel mult două ouă, friptura de miel cu legume verzi, nu cu paste făinoase sau cartofi, care îngreunează digestia, iar la desert, doar o felie de pască sau cozonac, spune medicul Olivia Georgescu, de la Spitalul Elias, informează Vocea Transilvaniei.ro. 

Vinerea Mare. „Perioada sărbătorilor de Paşte reprezintă un bun prilej pentru a fi alături de cei dragi, de a ne revedea rudele şi prietenii. Adeseori acest lucru implică mese copioase, de pe care, conform tradiţiei, nu trebuie să lipsească ouăle roşii, carnea de miel, cozonacul, pasca şi vinul roşu. Trebuie însă ca, înainte de toate, pentru a ne bucura din plin de farmecul acestei sărbători, să învăţăm să fim cumpătaţi”, a declarat, pentru Mediafax, Olivia Georgescu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti.

Vinerea Mare. Medicul Olivia Georgescu spune că, pentru o persoană sănătoasă, este indicat să consume cantităţi mici din fiecare aliment pus pe masa de Paşte. Astfel, ar trebui consumate cel mult două ouă vopsite pe zi, în condiţiile în care şi celelalte preparate de Paşte, precum drobul, pasca şi cozonacul, au în compoziţie ouă.

Vinerea Mare. Friptura de miel trebuie asezonată cu legume verzi, cum sunt spanacul, ştevia, salata şi brocoli, nu cu paste făinoase, orez sau cartofi, care îngreunează digestia. Drobul ar trebui să conţină cel mult două-treimi de organe şi cel puţin o treime legume verzi, potrivit medicului specialist.

Vinerea Mare. De asemenea, la desert ar trebui să se mănânce o felie de pască sau de cozonac, pentru că acestea vin în completarea celorlalte mâncăruri. Vinul roşu băut la masa de Paşte nu ar trebui să depăşească 125 de mililitri în cazul femeilor şi 250 de mililitri în cazul bărbaţilor, în condiţiile în care asocierea dintre o masa copioasă şi abuzul de alcool creşte alarmant riscul de pancreatită acută, a mai spus medicul Olivia Georgescu.

Mai multe pe Vocea Transilvaniei.ro.